Home / BiH / HDZ-ov ministar u dresu reprezentacije BiH “poslao poruku “Komšiću i Bošnjacima

HDZ-ov ministar u dresu reprezentacije BiH “poslao poruku “Komšiću i Bošnjacima

Skupština Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) usvojila je na današnjoj sjednici u Mostaru rebalans budžeta HNK-a za 2018. godinu u iznosu od 232 miliona maraka te dala suglasnost na izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a za 2018. godinu.

”Rebalans se odnosi na kreditno zaduženje i kupovinu hotela ‘Ero’ i smještaj županijskih, odnosno vladinih institucija, dok je Financijski plan Zavoda vezan za potpisane kolektivne ugovore sa zdravstvenim djelatnicima i osiguranje određenog dijela sredstava prema bolnicama kako bi se ti ugovori mogli ispoštovati do konca godine”, izjavio je novinarima predsjednik županijske skupštine Šerif Špago.Tokom današnje sjednice ministar zdravstva HNK, doktor Goran Opsenica ponovo je danas zabavljao poslanike u skupštinskim klupama ovog kantona.

Naime, ministar je, govoreći o određenim temama i problemima za govornicu izašao u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Time je, kako je rekao, želio poručiti da je Bosna i Hercegovina zemlja svih nas, a ne samo dijela građana koji je za sebe prisvajaju, prenosi Fokus.

Doktor Opsenica je s dresom ustvari želio poslati poruku Željku Komšiću i njegovim glasačima – Bošnjacima.

Izvor:bh-index.com

About Almir

Check Also

Komšić pisao zvaničnicima EU i odgovorio zastupnicima Hrvatske

Novoizabrani član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je na adrese europskih zvaničnika i …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !