Home / Zabava / Prvo hapšenje u slučaju Davida Dragičevića

Prvo hapšenje u slučaju Davida Dragičevića

Banjalučanin A.K. (36) uhapšen je zbog sumnje da se može dovesti u vezu sa ubistvom mladića Davida Dragičevića. Osnovni sud u Banjaluci odredio je jednomesečni pritvor za osumnjičenog, saopšteno je iz Okružnog javnog Tužilaštva.

9
A- A A+
David Dragičević, Banjaluka, BanjalukaFoto: MONDO/ Vedran Ševčuk

U Tužilaštvu su naveli da je uhapšeni A.K. osumnjičen da je počinio krivično delo “Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela”.

Fena nezvanično saznaje da je uhapšenom određen pritvor zbog sumnje da je manipulisao dokazima u slučaju ubistva Dragičevića, odnosno da je manipulisao snimcima sa objekta “MK” koji se nalazi u Ulici Velibora Janjetovića Janjeu, kojoj se nalazi kuća Đ.R, za koju je policija tvrdila da ju je opljačkao ubijeni mladić David Dragičević..

Nakon razmatranja predloga za određivanje mere pritvora sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci, doneo je rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor u trajanju od mesec dana.

“Okružno javno tužilaštvo Banja Luka i dalje intenzivno sprovodi istragu u gore pomenutom krivičnom predmetu”, saopštili su.

Dragan Stupar, advokat uhapšenog A.K, tereti inspektore iz Uprave za organizovani kriminal MUP RS da njegovom klijentu pokušavaju “napakovati slučaj”, kao i da su oni zahtevali od Đ.R. i A.K. da izuzimaju video nadzore.

A.K. tvrdi da je snimke, koje je presnimio po zahtevu Đ.R, od kojeg su to tražili policijski inspektori, prvo predao Đ.R, koji je potom tražio da ih izbriše.

A.K. je, kako se navodi u zapisniku o njegovom saslušanju, to učinio na računaru, ali ih je sačuvao na USB-u.

Porodica: Isplanirano ubistvo

Porodica mladića tvrdi da je njegovo ubistvo planirano ranije, zbog čega je i izrežirana pljačka kuće porodice Rađen, kako bi se pokojni mladić kriminalizovao. Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP RS Siniša Kostrešević je pred Anketnim odborom Narodne skupštine RS, koji je razmatrao informacije o smrti mladića, izjavio da u kući Đ.R, za koju se tvrdilo da je opljačkana, nisu nađeni DNK tragovi Davida Dragičevića.

Advokat osumnjičenog A.K. tvrdi da njegov klijent nije mogao biti uhapšen, a da prethodno nije izvršeno veštačenje snimaka, za koje Tužilaštvo tvrdi da ih je A.K. izbrisao.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića, nakon velikih protesta građana u Banjluci.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Visoki funkcioneri MUP RS tvrdili su da je u krvi mladića pronađen LSD, mada u Banjaluci ne postoji laboratorija za tu vrstu toksikoloških nalaza, a naknadno toksikološko veštačenje u Beogradu i u Austriji, pokazalo je da u krvi Davida Dragičevića nije bilo teških droga.

Od 26. marta se na Trgu Krajine svako veče održavaju skupovi “Pravda za Davida”, na kojima se traži otkrivanje ubica i nalogodavaca ubistva mladića.

Otac ubijenog mladića dao je rok vlastima da do 25. septembra uhapse ubice i nalogodavce ubistva njegovog sina, a da će posle toga sam “krenuti u lov na ubice”.

Davor Dragičević od sinoć non stop boravi na Trgu Krajine, gde je proveo i proteklu noć.

IZVOR : %MCEPASTEBIN%

About Almir

Check Also

PRATI JE 1,7 MILIONA LJUDI, ONA JE NAJZGODNIJA DJEVOJKA SA BALKANA! Ljudi ne mogu skinuti pogled, ali ovo je SAMO POČETAK (FOTO)

Ines Helena dala je intervju za Hayat u kojem je otkrila detalje iz svog života …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !