Home / Zanimljivosti / TEŠKO PITANJE NA KOJE SIGURNO NE ZNATE ODGOVOR: Ko bi se prije smrzao na minusu DEBELI ili MRŠAVI ljudi?

TEŠKO PITANJE NA KOJE SIGURNO NE ZNATE ODGOVOR: Ko bi se prije smrzao na minusu DEBELI ili MRŠAVI ljudi?

Većina istraživanja dokazuju da količina masnih naslaga nema veže sa osjećajem hladnoće. To bi značilo da je svim ljudima na svijetu isto hladno. Ipak, tu nešto nije u redu.

Da li je gojaznima toplije na ovoj zimi nego mršavim ljudima?

k

Vječito pitanje je: “Kome je više hladno, debelim ili mršavim ljudima?” O tome postoje čak i naučna istraživanja. Ipak, manje je poznato ko bi se od njih prije smrzao na ovoj hladnoći.

d

Naime, subjektivni osjećaj hladnoće nije merodavan, jer jednom te istom čovjeku u svakom trenutku pri istoj temperaturi nije jednako hladno. To je jedno od mjerila koje govori da ljudima sa više masnoća u tijelu samo prividno djeluje toplije, nego mršavim ljudima.

d4

Posebno naučno istraživanje je pokazalo čak da je ženama manje hladno na niskim temperaturama nego muškarcima, jer u prosjeku imaju više masnih naslaga u tijelu koje oslobađaju toplotu.

d1

Međutim, to naglo oslobađanje toplote na debelom minusu može da vas uništi.

Zaključak je da je gojaznim ljudima samo subjektivno toplije, ali da bi se oni prije smrzli nego mršave osobe. Dakle, kada su jako niske temperature život debelih ljudi je dodatno ugrožen.

 

Novi.ba

About Almir

Check Also

Kristijan Golubovic-Arkan mi je nudio 2 miliona maraka da likvidiram Nasera Orica 1993 godine,ali sam odbio zato sto.

Kristijan Golubovic na zadnjem intervju iz zatvora je pricao o raznim desavanjima ali je spomenuo …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !