Home / Zabava / Ako imate ove kovanice možete se dobro obogatiti…

Ako imate ove kovanice možete se dobro obogatiti…

Možda imate monete u vrednosti od 2 evra, koje danas vrede mnogo više od svoje nominalne vrednosti. One su bile puštene u opticaj u određenom tiražu i bile su posvećene nekom događaju ili je moguće da je u procesu izrade došlo do greške. Tokom  godina njihova vrednost se sve više povećava i traže ih svi kolekcionari sveta.

Pogledajte ovaj spisak i monete koje imate, pa vam se možda i posreći da nađete bar jednu od njih:

2 evra Nemačke

Ove kovanice, puštene u opticaj 2008. godine sadrže grešku: 15 zemalja koje su u sastavu Evropske unije, prikazane su… bez granica. Bilo je ukupno 30 hiljada primeraka. Veoma su tražene među kolekcionarima.

2 evra Vatikana

Ova kovanica je puštena u opticaj 2004. godine povodom 75 godina od osnivanja države Vatikan. Bilo ih je pušteno 85 hiljada primeraka. Po rečima kolekcionara njihova vrednost je oko 100 evra.

2 evra Finske

Moneta, puštena u opticaj 2004. godine, u čast proširenja Evropske unije. Ovi primerci vrede oko 60 evra. Ovako niska vrednost je uslovljena prilično velikim tiražom; u opticaju ih je bilo više od milion.

2 evra u čast Grejs Keli

Ova kovanice je puštena u opticaj 2007. god., i vredi od 600 do 1000 evra. Tiraž je bio svega 20 hiljada.

2 evra San Marina

Nezaboravna moneta, puštena 2005. god. Tiraž je bio 130 hiljada primeraka, i svaka vredi oko 120 evra.

1 cent Italije

Kovanica u vrednosti od jednog centa, puštena pre 15 godina u opticaj u Italiji, danas vredi 6000 evra. Zašto? Ove kovanice, iz 2002. godine, istih su dimenzija kao i kovanice od 2 centa.

About Almir

Check Also

Komunalni radnici su popravljali ulicu, a kad su otkrili šta se nalazi ispod rupe na asfaltu nisu mogli da veruju svojim očima!

Komunalni radnici na Floridi iznenadili su se kad su saznali da je rupa koja se …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !