Home / Zanimljivosti / DRAMATIČN0 UP0ZORENJE, SVE ĆE BITI POD VODOM: Imamo malo vremena, STRAHUJE SE OD NAJGOREG!

DRAMATIČN0 UP0ZORENJE, SVE ĆE BITI POD VODOM: Imamo malo vremena, STRAHUJE SE OD NAJGOREG!

Zaključili su kako je najdublje mjesto na Zemlji neka vrsta odvodne rupe, koja apsorbuje kubne kilometre vode iz okeana.

1

Marijanski rov su obrazovale pacifička i filipinska tektonska ploča. Jedna od njih je podvučena ispod druge i na tom mjestu povlači vodu za sobom.

Stručnjaci su znali za ovo i ranije, ali novo istraživanje je pokazalo da u dubinu zemljine kore odlazi 4,3 puta više vode nego što se do sada pretpostavljalo. Samo kroz Marijanski rov za godinu istekne oko tri kubna kilometra vode, ali kako se navodi u materijalu, takvih curenja koje vode u unutrašnjost Zemlje može biti nekoliko.

2

Prema podacima naučnika, unutar Zemlje postoje podzemni okeani koji se redovno dopunjuju vodom sa površine. Poslije obrade podataka sa šeststo hiljada seizmografa, stručnjaci su došli do zaključka da se na najmanje dva mjesta, ispod Severne Amerike i istočnog dijela Evroazije, nalaze ogromni rezervoari vode.

4

Stručnjaci upozoravaju kako bi akumulirana voda jednog dana mogla da izbije na površinu, što bi dovelo do novog potopa cijele planete.

Međutim, postoje i oni koji smatraju kako „odvod“ radi za dobrobit planete, jer tu otiče dio vode koji se stvara prilikom otapanja lednika na Antarktiku i Grenlandu. Prema mišljenju stručnjaka, zahvaljujući tom procesu nivo Svjetskog okeana raste mnogo sporije.

5

About Almir

Check Also

Niko pojma nije imao kroz kakav h0ror je prolazila! Stanija ispričala jezive detalje o odnosu sa Kristijanom Golubovićem!

Golubović se trenutno nalazi na izdržavanju zatvorske kazne. Stanija Dobrojević, pobednica rijalitija “Farma” ušla je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !