Home / Zanimljivosti / Tommy Mitchel, bivši ateist, shvatio je da kompleksnost ljudskog tijela dokazuje Boga

Tommy Mitchel, bivši ateist, shvatio je da kompleksnost ljudskog tijela dokazuje Boga

Ljudsko tijelo je neopisivo kompleksno, a ako zastanemo na trenutak i razmislimo o tome, zapravo je nevjerojatno i gotovo nemoguće kako naše tijelo funkcionira. No, za Boga ništa nije nemoguće.

To je shvatio i doktor Tommy Mitchell koji je prošao kroz pravu duhovnu evoluciju. Prije je bio medicinski stručnjak koji je zagovarao teističku evoluciju, no sada čvrsto zastupa kreacionizam te o njemu javno progovara i piše.

Nedavno je javno podijelio svoju priču, a u njoj se usredotočio na ono što ga je navelo na duhovnu evoluciju – kompleksnost ljudskog tijela. Ujedno je dao mišljenje o tome zašto drugi doktori često ne obraćaju pozornost na tu nevjerojatnu kompleksnost, piše “Novi život“.

Većina liječnika s kojima sam godinama radio bili su ateisti“, rekao je, „Cijeli taj problem o kompleksnosti ljudskog tijela nikada zapravo ne dođe na red jer ste uvijek zaposleni brigom za pojedine pacijente tako da nikada zapravo ne zastanete i ne pomislite: ‘Srce ili bubreg, ili bilo što drugo u tijelo je zapravo predivno’“.

Mitchell je ujedno ponudio osobno mišljenje o tvrdnji da je ljudsko tijelo i sve u njemu rezultat slučajnosti:

Kada zastanete i razmislite o kompleksnosti ljudskog tijela – bili to homeostatski mehanizmi koji reguliraju temperaturu, ili kiselina u tijelu, ili način na koji bubrezi reguliraju krvni tlak i tekućinu u tijelu, ili proteini za zgrušavanje krvi koji moraju biti u točno određenom položaju u točno određeno vrijeme i u točno određenoj količini kako ne biste iskrvarili i preminuli zbog posjekotine od papira na prstu – tada ostanete bez ijedne riječi“.

Nastavio je: “Kada zaista promislite o tome koliko je ljudsko tijelo zapravo komplicirano, onda jednostavno nije moguće da se radi o slučajnosti“.

Ovaj je doktor ujedno progovorio o svojoj preobrazbi od teističke evolucije na kreacionizam u tijeku koje je moramo „mnogo toga od-naučiti“, kako se sam izrazio.

Promislite i vi o tome koliko su naša tijela nevjerojatna, komplicirana i donekle, savršena – kao takva, nisu imala kako drugačije nastati osim po Bogu.

About Almir

Check Also

Imam vezu sa koleginicom sa posla

Imam vezu sa koleginicom sa posla. Juče sam rekao ženi da želim razvod jer više …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !