Home / BiH / Umjesto stadiona Koševo, gradi se kompleks stambenih zgrada

Umjesto stadiona Koševo, gradi se kompleks stambenih zgrada

Sarajevska Općina Centar, tj. njeni vijećnici, danas su donijeli još jednu važnu odluku. Naime, gradski stadion Koševo će se rušiti i na tom mjestu će se graditi stambeni kompleks zgrada. Ovaj potez, iz Općine Centar, objašnjavaju time da stadion i nema neku veliku funkciju sada, a da je sve potrebnije da ljudi žive negdje u blizini centra grada.

Pa ne znam tačno za šta taj stadion više koristi. Imali smo Olimpijadu ‘84, imali smo EYOF 2018, Dino je svirao nekoliko puta, a dolazio je i U2. Mislim da se ni jedna od tih spektakularnih manifestacija neće ponoviti ili barem ne uskoro. Stoga smatram da je ovo vrlo dobra ideja i kvalitetan projekat, te da bi se svim građanima Sarajeva sigurno svidjelo da imaju jedan takav moderan stambeni kompleks na tako maloj razdaljini od grada”, rekao je Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, piše “Satro.info“.

Na pitanje novinara šta će biti s Fudbalskim klubom Sarajevo i njihovim igrama na tom stadionu, načelnik je rekao da su te utakmice u nižem rangu bitnosti za cijeli grad, te da će se pitanje stadiona riješiti lakše nego nedostatak stambenih jedinica u gradu.

Jedino što je ostalo od stvari koje se događaju tu jeste da na njemu igra F.K. Sarajevo, jedan od dva fudbalska kluba i to samo domaće utakmice. Međutim, vjerujem kako možemo iznaći rješenje za takav problem. Može se recimo to napraviti po milanskom modelu, gdje oba gradska kluba mogu igrati na jednom stadionu, pri tom ga mogu i drugačije zvati ako im je volja. S druge strane, evo vidim da Čeliku nešto ne ide baš najbolje, pa može Sarajevo igrati u Zenici svakako. To ćemo lako”, dodao je načelnik Ajnadžić.

Napomena: Tekst je satiričnog karaktera. Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

 

 

About Almir

Check Also

Imam vezu sa koleginicom sa posla

Imam vezu sa koleginicom sa posla. Juče sam rekao ženi da želim razvod jer više …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !