Home / BiH / Dodik proglasio koronavirus za federalnog teroristu: “Tamo šetaju i njima ništa”

Dodik proglasio koronavirus za federalnog teroristu: “Tamo šetaju i njima ništa”

Lider Srba u Bosni i Hercegovini Milorad Dodik, danas je dao objašnjenje zbog čega je veći procenat oboljelih od koronavirusa u Republici Srpskoj nego u Federaciji, povrh svih mjera koje je ovaj entitet uveo. Navodi da je to samo nastavak čuvene “Zelene transverzale” koju je započeo Alija Izetbegović.

Detaljno smo stvarno analizirali sve uzročnike i način razvoja pandemije koronavirusa i shvatili da to nije slučajno. Ja ih ne bi optuživao bez razloga ali za ovo su krivi muslimani iz Federacije. Dakle statistike pokazuju da je za gotovo 80% veća stopa oboljelih u Republici Srpskoj nego u kod njih, a pri tome su oni ukinuli mnoge restrikcije koje mi i dalje sprovodimo. Oni tamo šetaju, okupljaju se u velikim grupama, nemaju više policijskog sata i nikome ništa. Mi ovdje ne možemo da provirimo nos iz kuće i opet pocrkasmo. I onda kao paravan stave našu liturgiju za Vaskrs. Pa to stvarno nema smisla”, rekao je Milorad Dodik.

Dodik je također naveo da Hrvati sada imaju sreću u nesreći što nisu dobili svoj entitet, jer su u ovom prisilnom životu s muslimanima dobili barem neku vrstu protekcije.

Taj virus se kao pojavio malo u Mostaru, ali su ga sanirali, jer su skontali da bi i Bošnjaci mogli oboljeti. Sada ih nešto tuku po ZDK, jer i tamo ima Hrvata, ali u manjoj mjeri. Pa vi samo kad pogledate svjetsku sliku, neosjetan je virus u islamskim zemljama, dok s druge strane satra Evropu i SAD. Moraju ljudi konačno shvatiti, kako ovdje tako i u čitavom svijetu, da Srbi ponovo plaćaju najveću cijenu što brane jugoistočnu granicu Evrope. Mi smo prvi na liniji udara i po ko zna koji put branimo Hrišćanstvo od najezde Islama s istoka. Neka konačno dođu pameti i nek shvate zbog čega smo ratovali devedesetih, a ratujemo izgleda i danas. Suživota s muslimanima nema”, dodao je Dodik, piše “Satro.info“.

Dodik traži pomoć od svih zemalja Evrope da zajedno stanu i da svoje zube pokažu ponovo na Kosovu polju, gdje će zajedno ići u konačnu bitku protiv virusa COVID-19.

NAPOMENA: Tekst je satiričnog karaktera i svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna i nenamjerna.

About Almir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: SADRZAJ JE ZAŠTIČEN !